VINTAGE FAUTEUILS  

RESTAURATIE, HERSTOFFERING EN ONTWERP

WELKOM BIJ ATELIER D2A

ARTCHAIRS

Omdat stofferen op zich geen kunst is, maken we graag kunst van het stofferen. We laten ons hierbij inspireren door de oude meesters uit het Rijksmuseum. Zo ontstaan unica die jouw persoonlijkheid accentueren in het interieur. Het huidige aanbod vind je onderstaand. Heb jij een speciale wens of idee? Neem gerust contact op. Wij denken graag met je mee om jouw eigen eyecatcher te ontwerpen. 

 

Jan Asselijn, De bedreigde zwaan

Jan Asselijn, De bedreigde zwaan

Artwork Rijksmuseum: De bedreigde zwaan, Jan Asselijn, ca. 1650 olieverf op doek, h 144cm × b 171cm

Energiek verdedigt een zwaan haar nest tegen een hond. Het gevecht werd in latere eeuwen politiek geduid: de witte zwaan werd opgevat als de in 1672 vermoorde staatsman Johan de Witt, die het land verdedigt tegen zijn vijanden. Met die interpretatie kwam het schilderij in 1800 als eerste aankoop in de Nationale Kunstgalerij (de voorloper van het Rijksmuseum) terecht

Fauteuil: Ontwerper Theo Ruth 1956 voor Artifort

Stoffering: Rug van geprint velours, zitting mohair velours in jacht-groen

Afmeting: 74 (h) x 58 (b) x 70 (d) cm

VERKOCHT

G.H. Breitner, Meisje in witte kimono

G.H. Breitner, Meisje in witte kimono

Artwork Rijksmuseum: Meisje in witte kimono, George Hendrik Breitner, 1894, olieverf op doek, h 59cm × b 57cm

Geïnspireerd door Japanse prenten schilderde Breitner tussen 1893 en 1896 dertien schilderijen van een meisje in kimono. Het dromerige meisje is de zestienjarige Geesje Kwak, een van Breitners vaste modellen

Fauteuil: Ontwerper Theo Ruth 1956 voor Artifort

Stoffering: Rug van geprint velours, zitting mohair velours in oranje/rood

Afmeting: 74 (h) x 58 (b) x 70 (d) cm

VERKOCHT

Ohara Koson

Ohara Koson

Artwork Rijksmuseum: combinatie van delen uit twee werken van Ohara Koson, 1900 – 1910, kleurenhoutsnede; lijnblok in zwart met kleurblokken

Ohara Koson (Kanazawa 1877 – Tokyo 1945) was een Japanse schilder en prentontwerper in de shin hanga stijl

Fauteuiltjes en bijbehorende koffietafel fabrikant/ontwerper onbekend. Vermoedelijk Pastoe

Stoffering: Achterzijde rug geprint velours, binnenzijde rug en zitting geblokt-geweven meubelstof in groen/beige

Afmeting fauteuils: 70 (h) x 47 (b) x 58 (d) cm. Bijzettafel: 54 (h) x 60 (b) cm

VERKOCHT

WERKWIJZE ATELIER D2A

Atelier D2A heeft als doel het verduurzamen van bijzondere vintage fauteuils. Bij binnenkomst worden de meubels ontmanteld. Verbindingen worden nagekeken en waar nodig verstevigd of gerestaureerd. Het houten frame wordt in de meeste gevallen grondig geschuurd, omdat men nu eenmaal niet meer van de bruine laklaag van toen houdt. Of omdat deze teveel is beschadigd. Door het hout daarna met meubelolie of was te bewerken, komt het hout weer helemaal tot leven. Of het nu eiken is, teak of esdoorn, een grondige behandeling doet elke meubel buitengewoon goed!

Stofferen vanuit het oude ambacht

Omdat de fauteuils vaak 60 á 70 jaar oud zijn, is niet alleen de stoffering aan vervanging toe, maar ook het binnenwerk. Jarenlange ervaring in de zogenaamde ‘klassieke hoogstoffering’ is in huis, Dat betekent dat er goed gekeken wordt bij het opnieuw opbouwen van een nieuwe zitting of rug naar verhoudingen en zitcomfort. Hierbij worden zowel moderne als klassieke materialen verwerkt en alles altijd handmatig afgewerkt. Zo komt de oorspronkelijke vorm weer goed tot zijn recht en zit de fauteuil weer als nieuw. En ook niet onbelangrijk: het meubel kan weer 50 jaar mee!

Mid-Century, vintage feauteuils 

Wij zoeken gericht naar de mooiste vintage fauteuils, met name uit de jaren vijftig en zestig. Deze moeten zich onderscheiden door een bijzondere vorm van zowel de zitting als het houten frame. Al tijdens het restauratieproces van het laatste project, kan je een kijkje nemen bij ‘werk in uitvoering’. Is het project afgerond, dan wordt deze te koop aangeboden (zie link: ‘actueel aanbod’).

Artchair: jouw persoonlijke meubel

De liefde voor meubels, stoffering en schilderkunst komen allemaal samen in de zo zelfbenoemde ‘Artchairs’; unica met een eigen stoffenontwerp. Een eyecatcher voor een uitgesproken en persoonlijk interieur. Artchairs zijn ontworpen om naar te kijken én om op te zitten. Om altijd dicht bij je favoriete kunstwerk te zijn. Door deze anders te plaatsen in de ruimte, zal je er telkens weer opnieuw van genieten. De basis is een bijzonder meubel, antiek of vintage. Voor het stoffenontwerp wordt de inspiratie gezocht en het artwork geleverd door de (brede!) collectie van het Rijksmuseum.

Kies uit een ontwerp van Atelier D2A of creëer je eigen meubel. Heb jij zelf ideeën? Neem gerust contact op, dan gaan we in overleg aan de slag!

Vriendelijke groet, Team Atelier D2A 

Website: http://www.atelierd2a.nl 

E-mail: info@atelierd2a.nl